Invitații Curcubeu

Termeni și condiții

Termeni și condiții generale de vânzare

Termenii și condițiile generale de vânzare (în cele ce urmează TCGV) se vor aplica tuturor vânzărilor de  produse de către societatea Dicu Event SRL, denumită în continuare şi Dicu Event SRL,  cu sediul în Diamantului, nr 113, cam.1, localitatea Bragadiru, județul Ilfov, nr. Registru Comertului: J23/4210/2022, cod unic de înregistrare 46376110, capital social: 200 Lei. În acest TCGV, următorii termeni vor însemna:

„Cumpărător” sau „Client”: persoană fizică cu vârsta peste 16 ani (consumator), societate sau altă entitate juridică.

„Vânzător”: societatea  Dicu Event S.R.L.

„Produs”: orice articol pus la dispoziția Cumpărătorului de către Vânzător.

„Comanda”: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și să realizeze plata acestora.

„Contract”: o Comanda confirmată de către Vânzător prin e-mail sau Whatsapp.

„Specificații”: toate specificațiile și/ sau descrierile Produselor așa cum sunt precizate în Comandă.

Site/ website: www.invitatii-curcubeu.ro.

Zona de livrare: unităţi administrativ teritoriale aflate pe teritoriul României

Articolul 2 – DOCUMENTE CONTRACTUALE ȘI PREȚURI

Prin lansarea unei conversatii Whatsapp pe site-ul www.invitatii-curcubeu.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (online, telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

1) Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice;

2) Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul);

3) TCGV.

Dacă Vânzătorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail/ whatsapp) din partea Vânzătorului către Cumpărător. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Toate prețurile aferente produselor prezentate pe website sunt exprimate în lei și includ TVA.

Prețul poate fi modificat de către Dicu Event SRL în orice moment, fără preaviz.

Articolul 3 – MODALITATE DE A COMANDA

Comanda se poate realiza doar online, prin intermediul butonului de Whatsapp sau pe emailul office@invitatii-curcubeu.ro

Articolul 4 – MODALITATE DE PLATĂ

Pentru achitarea contravalorii Produselor, Vânzătorul pune la dispoziția Cumpărătorului următoarele modalități de plată:

Prin transfer bancar in contul RAIFFEISEN BANK – RO89RZBR0000060023724797 – Dicu Event SRL, numai dupa emiterea si transmiterea facturii catre Cumparator. Suma transferata trebuie sa fie cu exactitate cea din factura.

Articolul 5 – MODALITATE DE TRANSPORT ȘI LIVRARE

Vânzătorul se obligă să livreze Cumpărătorului Produsele în termen de maxim 15 zile lucratoare de la data confirmării Comenzii. Acest termen este orientativ, el putând fi modificat din motive independente de voința Vânzătorului.

Vânzătorul va preda pachetul care conține Produsele comandate de Cumpărător agentului de la curier, moment în care Cumpărătorul va fi înștiințat printr-un e-mail de statusul Comenzii sale (Expediată către curier).

Prețul serviciului de livrare (serviciul poştal/ de curierat) este stabilit conform secțiunii „cum se livrează”.

Comenzile efectuate, ce conțin produse agabaritice și o greutate atipică, nu se încadrează în condițiile normale de transport și transportul se achita separat indiferent de promoțiile afișate pe website. La fel și pentru o ambalare speciala a produselor.

Prețurile afișate conțin TVA.

Articolul 6 – POLITICA DE RETURNARE

Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. nr. 34/2014. Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris vânzătorul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Se recomanda utlizarea aceluiași serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor.

Pentru returnarea Produsului Cumpărătorul trebuie sa notifice în scris acest lucru la adresa de e-mail office@invitatii-curcubeu.ro . În maximum 14 de zile calendaristice de la data returnării, Vânzătorul va înapoia contravaloarea produsului în contul Cumpărătorului sau prin mandat poștal în funcție de metoda de plată aleasă la achiziționarea produsului. Cheltuielile de returnare și comisioanele bancare vor fi suportate de Cumpărător dacă se alege o alta modalitate de plata și livrate față de cea inițială.

Prevederile O.U.G. nr. 34/2014 se aplica doar cumpărătorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice, constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 O.G.  21/1992 privind protectia consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, Cumpărătorul poate returna un Produs livrat greșit de către Vânzător. Și în acest caz Cumpărătorul trebuie sa notifice în scris acest lucru în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, la adresa de e-mail office@invitatii-curcubeu.ro.

Exceptii de la retur

Produsele personalizate nu se pot returna, conform Ordonanței de Urgență 34/2014 din 04.06.2014, articolul 16 punctul C:

Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele:

  1. c) furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

În eventualitatea în care Produsul achiziționat este nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, cu condiția notificării în scris a Vânzătorului la adresa de e-mail office@invitatii-curcubeu.ro în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. În situația în care Produsul nu mai este disponibil fie se va înlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.

Nu se pot returna (vor fi refuzate de catre Vânzător) produsele care prezinta modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, etc, imputabile Cumpărătorului.

Articolul 7 – GARANȚIA PRODUSELOR

Garanția oferită de Producător/ importator se soluționează la sediile Dicu Event SRL prezentate în pagina de contact, prin repararea, înlocuirea, reducerea de preţ sau stornarea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) în vederea soluționării garanției revine în responsabilitatea cumpărătorului și expedierea se va face prin intermediul curierului. Soluționarea garantiei se face în maxim 15 zile calendaristice.

Condițiile de garanție sunt în conformitate cu O.G. 21/1992,  O.U.G. nr. 140/2021, O.G. 174/2008 şi Codul civil.

Produsul beneficiază de garanţie, potrivit O.U.G. nr. 140/2021 şi conform Codului civil, după caz.  Vânzătorul răspunde față de consumator (persoană fizică) potrivit prevederilor O.U.G. nr. 140/2021. Vânzătorul răspunde față de consumator pentru orice neconformitate care există în momentul livrării bunurilor (inclusiv bunurilor cu elemente digitale) și care este constatată în termen de doi ani de la data respectivă. În cazul persoanelor juridice garanția se acordă pentru o perioadă de 12 luni de la vânzarea şi livrarea produsului. În cazul produselor cu elemente digitale pentru care contractul de vânzare prevede furnizarea continuă de conținut digital sau de servicii digitale pentru o anumită perioadă, vânzătorul răspunde faţă de consumator, de asemenea, pentru orice neconformitate a conținutului digital sau a serviciului digital care intervine sau este constatată în termen de doi ani de la momentul livrării bunurilor cu elemente digitale pentru produse cu durată medie de utilizare de până la cinci ani, respectiv în termen de cinci ani de la data respectivă pentru produse cu durată medie de utilizare de peste cinci ani.

La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (număr serial), împreuna cu accesoriile aferente și copiile de pe factura fiscală.

Articolul 8 – PROMOȚII, DISCOUNTURI ȘI CONCURSURI

Vânzătorul  stabilește în mod unilateral regulamentele promoțiilor și concursurilor pe care le organizează, asigurând publicitatea acestora în condiţiile legii. Aceste regulamente sunt aduse la cunostiinta eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de poștă electronică în contul de e-mail transmis de client cu ocazia înfiinţării contului de cumpărător. De promoții beneficiază doar acele Comenzi care respecta întocmai regulile afișate pe site. De asemenea, promoțiile se aplica doar Comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Vânzătorul nu garantează disponibilitatea Produselor pentru promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment fără nici o notificare prealabilă.

Pentru Cumpărătorii fideli, în funcție de valoarea și frecventa Comenzilor, Vânzătorul poate oferi facilități de preț negociabile direct.

Toate produsele se vând cu prețul promoțional afișat pe magazinul online www.invitatii-curcubeu.ro indiferent de cantitatea aleasă.

Articolul 9 – EXTINDEREA OBLIGAȚIILOR VANZĂTORULUI

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Produsele care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpăratorului;

Informațiile prezentate pe site-ul Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzator, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiul și coerența structurii informației, descrierile Produselor pot fi incomplete însă Vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interacțiunea cu acesta,  postarea opiniilor vizavi de Produse sau comunicarea prin adresele menționate la rubrica „contact” respectiv „Comentarii”. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul, are libertatea de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

Articolul 10 – TERMENE

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare și/ sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat sa anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării.

În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea Produselor, Comanda va fi anulată.

Articolul 11 – RISCURI SI RESPONSABILITATI

În afară de cazul în care este agreat de Vânzător și Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Produsele în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzatorul colaboreaza sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Produselor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Produselor pe teritoriul României.

Articolul 12 – TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferată în momentul efectuarii plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala în cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare și achitarii eventualei contravalori a acestora. Vânzătorul nu poate fi făcut responsabil de conținutul coletelor expediate decât dacă exista un document încheiat de către Cumpărător și reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 13 – RĂSPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor după livrare și în special pentru pierderea Produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care subcontractanții și/ sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

Toate Produsele sunt însoțite de certificatul de garanție original emis de furnizorul nostru.

Articolul 14 – FORTA MAJORĂ

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Articolul 15 – LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

Prezentul contract este supus legii române. Orice litigii născute din interpretarea și executarea acestui contract se vor soluționa pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu se ajunge la un acord pe această cale se va apela la instanțele judecătorești competente din municipiul Bucureşti.

Articolul 16 – PREVEDERI DIVERSE

Dacă una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV devin în timp în conflict cu oricare cerință legal aplicabilă, acele prevederi nu vor fi aplicate și părțile se vor strădui împreuna să convină asupra unor noi prevederi care să respecte spiritul prevederilor inițiale.

Părțile din contract vor fi considerate contractanți independenți și nici uneia din părți nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decat prin înțelegere scrisă, semnată de ambele parti.

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea și lansarea comenzii, Cumpărătorul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

Magazinul nostru respectă prevederile  O.U.G.  nr. 34/2014 şi ale O.U.G. nr. 140/2021 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Articolul 17 – COPYRIGHT

Conținutul website-ului ce consta în: produse, poze, descrieri, imagini brand și alte documente, sunt proprietatea furnizorilor și este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare – privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992, republicată – privind desenele și modelele industriale. Daca întâmpinați pe website-ul www.invitatii-curcubeu.ro probleme sau încălcări ale dreptului de proprietate intelectuală, vă rugăm să le sesizați la adresa de e-mail: office@invitatii-curcubeu.ro.

Accesul pe website și la conținutul website-ului și utilizarea lor sunt permise pentru efectuarea comenzilor. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, în parte ori întreg a website-ului și/ sau a conținutului nu sunt permise fără acordul explicit, scris, al Furnizorului și sunt sancționate potrivit legislației în vigoare.

Articolul 18 – SESIZĂRI ȘI RECLAMAȚII

Dacă întâmpinați orice problema legată de o comandă sau aveți nevoie de alte informații în urma efectuarii unei comenzi online, și persoana cu care discutați nu poate sa va rezolve prin e-mail sau telefon, puteți solicita consiliere suplimentară la telefon: 0743374985 sau ne puteți scrie pe adresa de e-mail: office@invitatii-curcubeu.ro.